Pişmiş portakallı twinkie kek...


 
      Malzemeler
2 adet orta boy portakal
3 Yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz  şeker
1,5 su bardağı sıvıyağ(250 ml)
1 paket bitter çikolata(80gr)
3 silme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
2 su bardağından biraz fazla un(250 gr)
 

Yapılışı
Portakalları yıkadıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delerek bol suda orta ateşte 20 dk pişirin.
Ilındıktan sonra kabuklarıyla birlikte rondoda püre haline getirin.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Fırını 170 C ye (turbo fansız) ayarlayın.
Büyükçe  bir kek kalıbını yağlayın ve hafif un serperek fazlasını silkeleyin.
Yumurta ve şekeri açık renk köpük olana kadar çırpın.
Sırasıyla yağı, erittiğiniz çikolatayı ve portakal püresini ekleyerek çırpmaya devam edin.
Elenmiş un, kakao, vanilya, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek karışana kadar çırpın.
Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
170 C de 35-40 dk pişirin.
Fırından çıkarmadan önce pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.
Soğuduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabına koyun.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra soğuk servis yapın.
 
          Afiyet olsun...;)
 
 

Portakal ve çikolata aromalarının aynı şiddette baskın olduğu bu hafif nemli kek aslında daha çok pasta havasında...
Dokuzuncu Bulut' un en güzel tariflerinden biri olan bu keki mümkün olduğunca kolay çıkarıp, kolay dilimleyebileceğiniz büyükçe bir kek kalıbında yapmanızı tavsiye ederim...
Küçük bir dilimin bile yetipte artacağına inandığım bu nefis tarifi ben bu kez Twinkie kek kalıbında denedim.
Sonrasında da erimiş çikolataya ve süsleme şekerine batırdım.
Yiyenler beğendiler ama benim tercihim sadesinden yana...
 
 Bol güneşli, neşeli, bahara yakışır bir hafta diliyorum herkese... ;)
 

5 yorum:

  1. ayşegül5.5.14

    ellerine sağlık güzel arkadaşım:)) Senin gibi keklerinde çok güzel görünüyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      Çookkk teşekkürler canım Ayşegülüm, seninkilerin yanında lafı olmazda, işte!

      Sil
  2. bayıldım,çok güzel ve özel bir tarif..HEMEN DENEYECEĞİM..ELLERİNİZE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim gerçekten çok özel ve farklı bi tarif, mutlaka denemelisin...
      Senin ellerinden bir bu kadar daha güzel olacağına eminim...;)

      Sil
  3. mrb azra,tarifin kesinlikle özel ,en kısa zamanda deneyip bende bloğuma koyarım.Kalıbı çok beğendim önce onu bulmalıyım,teşekkürler

    YanıtlaSil