şu sıralar her yerde sıkça rastladığım
tahinli kurabiyeye benim yorumum bu da...
bu kelime,
severek izlediğim 24Kitchen tv kanalında pek bi sık kullanılıyor.
şefler, ana tarife sadık kalmak şartiyle klasikleşmiş yemekleri,
ufak değişiklikler yaparak,
"işte bu da klasik Meksika Takolarına şef Jamie Oliver'ın yorumu"
filan diye sunuyorlar...
ben de eksik kalmayım
bu nefis tahinli kurabiyeyi hemen yorumlayayım dedim...
elbette Jamie Oliver'la aşık atacak halim yok,
zaten öyle bi yeteneğim de yok.
benim yapacağım tek yorum
"kurabiyenin içindeki cevizi alıp üstüne koymak"
şeklinde olur ancak...
ama olsun!..
hem sebepleri var cevizleri kurabiyelerin üzerine koyuşumun...
birincisi,
o kadar dağılgan, kıyır bir kurabiye ki bu,
eğer cevizler içindeyse
tam ısırıpta o dağılganlığının tadına varmak üzereyken
'kırt'
dişinize bi sertlik takılıyor...
güzel bi rüyanın ortasında uyandırılmak gibi bu...
ve ben bu duyguyu sevmiyorum...
önce cevizli tabakayı ısırıp daha sonra
bu keyfi dağılgan kısımla sonlandırmak daha çok hoşuma gidiyor...
ikincisi ise
ısıyla direk temasa geçen cevizler
daha kavruk ve daha lezzetli oluyorlar...
öyle işte...
bu kadar...
ben yorumladım, gerisi size kalmış artık...;)
TAHİNLİ KURABİYE
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı tahin
3 su bardağı un
1 paket vanilya(ben koymadım)
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
tepsiye yağlı kağıt serip fırın 180 dereceye ayarlanır...
sıvıyağ, tahin, ve pudra şekeri karıştırılır,
sonrasında elenmiş un ve vanilya eklenerek yoğrulur...
dilerseniz cevizleri içine ekleyebilir ya da
eklemeden küçük toplar yaparak bunları cevize bulayabilirsiniz...
20 dk pişmeleri için yeterli olacaktır...
Afiyet olsun...:)
PS: tarif için güzel Aze'me teşekkürler...
Bende bayılıyorum 24kitchena
YanıtlaSilsürekli bişiyler pişiresim geliyor :)
özellikle şef Gabriele Saponzaya
acayip pratik görseli on numara ve lezzetli şeyler hazırlıyor
merak ettiğim tahin çok yağlı birde 1 su bardağı yağ konuyor
çok yağlı olmasın diyeceğim ama, öyle olsa sen bloğa koymassın :D
benimki de soru işte :)
Deniycemm
Bu arada süprizim var sana
http://www.darkolivestyle.com/2013/10/blog-kesfi-o-bir-kurabiyeci-by-azra.html
seninki yine iyi sevgili Darkolivee,
Silbenim sürekli bişeyler yiyesim geliyor kanalı izlerken... :(
Saponza, Oliver'dan daha iyi kesinlikle, en azıdan yemek pişirirken ortalığı döküp saçmıyor ve daha yenilebilir şeyler çıkarıyor ortaya...:)
ama benim için Rudolph bi yana dünya bi yana...
damak zevki, görsellik, tertip, düzen, tarz tam benlik,
soluk almadan izliyorum desem yeridir...;)
tahinli kurabiyeye gelince;
"öyle olsa bloğa koymazsın" diyerek bana olan güvenini ortaya koyduğun için çook teşekkür ediyorum:))
nadir de olsa "pimpirik bi tip" olmanın faydalarını görüyor olmak beni mutlu etti...
öncesinde benim de çok fazla bulduğum yağ oranı hamuru toparlamaya ancak yetiyor sevgili Darkolivee... yoksa kurabiyeler helva gibi un ufak oluyor... ayrıca yerken hiç rahatsızlık vermiyor kullanılan oran, gayet ideal merak etme sen...ve tahini seviyorsan denemekte fazla gecikme...
eminim tatlı oğlun da bayılacaktır bu lezzete...:)
ve son olarak da hoş süprizin için çoook ama çook teşekkürler...
ayakta uyuyorum ben,oysa yayınlanalı kaç gün olmuş:(
yorumumda da söylediğim gibi herşey bi tarafa, bana yansıttığın o harika enerjin için ne kadar teşekkür etsem az...:)
kocaman öpüyorum seni...
ve elbette yakışıklı oğlunu...:)
Sevgili Azra tahinli kurabiyeyi çok severim. Bir de senin yorumunla deneyeceğim. Eminim harika olmuştur. Bu arada o güllü tabağı mağazada görünce bayılmıştım. Hatta elim gitti gitti geldi. Ama son okuduğum Özlem Denizmen'in tavsiyelerine uyup 10 saniye düşünüp ve almaktan üzülerek vazgeçmiştim. bu güzel fotoğraflarda görünce derhal gidip almalıyım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilben de çok beğenerek aldım ve çok büyük bir keyifle kullanıyorum sevgili Hatice Hanım...
SilSiz iç sesinizden başka kimseyi dinlemeyin, ne diyorsa onu yapın...:)
o sizi yanıltmayacaktır...
ve bu kurabiye eminim sizin o maharetli ellerinizde çok çok daha güzel olacaktır...:)
Sevgiler bizden...
hem de kucak dolusu...;)
merhabalar,blogunuzu cok sevdim ve takibe aldim banada beklerim sevgiler♥
YanıtlaSilçok teşekkür ediyorum Sevgili Gügüyle Herşey,
YanıtlaSilbloğumu ziyaret etmeniz ve beğenmeniz beni çok mutlu etti...
her zaman beklerim...
ben de gelirim...;)
Ellerine sağlık canım,süper olmuş..Bu kurabiyeye bayılıyorum..Çok nefis oluyor,birde senin usul denicem..sevgiler..
YanıtlaSilgerçekten çok lezzetli Sevgili Nurşen,
Silgerçi içine tahin giren herşey çok harika oluyor ama hiç bişey kurabiye ve kekle tahinin buluşması kadar lezzetli olamaz herhalde...:)
tıpkı Hatice Hanım gibi senin elinden de bir başka olacağına inanıyorum bu kurabiyelerin...:)
Elinize sağlık.Çok nefis kurabiyeler.Sunumda çok güzel sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkürler sevgili Sema Hanım,
Silbeğendiğinize çok sevindim... :)
Harika görünüyor. Görüntünüzü çalıyorum.:)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe demek, güle güle kullanın Seda Hanım...;)
Silbeğendiğinize çok sevindim...
güzel yorumunuz için de çok çok teşekkür ediyorum..:)
nam nam namm :)
YanıtlaSilüzüyor beni sizin bu sürekli 'nam nam namm' durumunuz...
Silne yapsak, nasıl bi çözüm bulsak?
yani bloğu filan kapatıp gidesim geliyor, o derece...;)
Azra'cım tahinli kurabiyayi tatilde İzmir'e gitmeden yaptım annemlere götürmek için
YanıtlaSiltarife bire bir uydum fakat beniminin üstü un kurabiyesi gibi yumuşak içi ise çok
kıvamında kıtır kaldı
yanii uğraşsam yapamam :) Lezzeti kalp formu verdiğim görseli süperdi ama
gidene kadar yerleştirdiğim kapta biraz dağılmış
sert olsa hiç bozulmazdı çok iyi yerleştirdim
neden olabilir sence?
bu o kadar dağılgan bir kurabiye ki sevgili Darkolivee,
YanıtlaSiltepsiden alıp servis tabağına dizerken bile çok dikkatli olman gerekiyor...
bu kurabiyeyi yapıp mümkünse olduğun yerde tüketeceksin...:)
senlik bi durum yok yani, kurabiyenin yapısı öyle...
eminim çok güzel olmuştur yaptıkların tatlım, ellerine kollarına sağlık...:)