Ballı portakallı muffin...


 


   BALLI PORTAKALLI MUFFİN 
 
Malzemeler
50 gr tereyağı / 4 yemek kaşığı
100 ml bal / 7 yemek kaşığı
250 ml yoğurt / 1 su bardağı
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
50 ml portakal suyu / dörtte bir su bardağı
115 gr / 1 su bardağı normal un
115 gr / 1 su bardağı kepekli un
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 fiske tuz
1 fiske muskat rendesi
3 çorba kaşığı file badem
Üzerine serpmek için pudra şekeri
 
Yapılışı
Fırınınızı 180 C ye ayarlayarak ön ısıtma yapın. 
Teflon muffin kalıbı kullanacaksanız kalıbı yağlayın ve hafifçe un serperek fazlasını silkeleyin.
Silikon kalıp kullanacaksanız hafifçe unlamanız yeterli olacaktır.
Bir tavada tereyağı ve balı kısık ateşte eritin.
Ilınması için bir kenara alın.
Yumurtayı, yoğurdu, portakal kabuğunu, limon kabuğunu ve portakal suyunu
bir kasede karıştırın.
Tereyağ ve bal karışımını ekleyin.
Unu, karbonatı, tuzu ve muskat rendesini ilave ederek tüm malzemeler karışana kadar çırpın.
Kalıpların üçte ikisini bu karışımla doldurarak üzerlerine file badem serpin.
 180 C lik fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 
Afiyet Olsun...;)
 
 
 
"Dünyanın En güzel Kurabiyeleri" kitabından uyarladığım bu pamuk kekleri servis yaparken
üzerlerine birer dilim minik kumkat meyvesi yerleştirdim.
Mandalinanın kokusu ve limonun ferahlığına sahip olan bu nefis şeyler
 minik olmalarına rağmen hem lezzet açısından hem de görsel olarak
büyük fark yarattılar bana göre...
Kullanmak zorunda değilsiniz elbette, sadece bi fikir...;)
 
Ferah ferah bir hafta diliyorum herkese...;)
 
SEVGİLER...


 

14 yorum:

  1. ayşegül17.3.15

    Canım Elifim tadıyla görüntüsüyle bizi yine mest ettin... Ellerine o güzel yüreğine sağlık iyi ki varsın iyi ki seni tanımışım kocaman öpüyorum koklaya koklaya :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki siz de varsınız Ayşegül'üm, ne mutlu bana ki yapılanları büyük bir keyifle yiyen güzel dostlarım var...
      Afiyet olsun, en güzelinden kocaman bir AŞK olsun hepinize...;)

      Sil
  2. Kumkat meyvesi hımm.. görsellik süper,tadı da bir o kadar enfes hissi uyandırdı bende ^^ öperimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoş bi meyve bu minikler Hayalcim, senin yakışıklı da sever belki... hem kabuğuyla yeniyor kolaycacık çerez gibi...
      İkinizi de öperim kocaman...;)

      Sil
  3. Görsellik 10 numara,eminim lezzette öyledir..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum canım Nurşencim...
      Sanırım baldan kaynaklı, pamuk gibi bir kek oldu...;)

      Öperim çokça...

      Sil
  4. Azracım yenmeyi bekleyen bir torba dolusu portakal vardı evde...tam da bizlik bu tarif
    , hafta sonu yapmalı...hazır son portakalları yerken...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Portakal mevsimi geçmeden denemek lazım Gülizcim, bakalım siz de beğenecek misiniz?
      şimdiden afiyet olsun...;)

      Sevgiler kucak dolusu...

      Sil
  5. Bak şimdi tam yorumu gönderdim Yukarıdaki yoruma gözüm takıldı...Ben ismini azra dır diye düşünürken..Adının Elif olduğunu öğrenen ben DUMUR :))) Sevgiler Elifcim...Mutlu geçsin haftan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki ismimi de kullanıyorum Gülizcim, dilediğini söyle sen güzel gönlün ne istiyorsa...;)

      Sil
  6. ben bu keklerin şahane olacağına kalıbımı basarım ve babama yaparım.
    ancak o canım papatyalar mı yoksa senin keklerin mi daha güzel ikilemine düştüm:)
    şahanesin sen,eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Papatyasız bu kekler bi hiç inan bana tatlı kadın...
    Babacığına ikram ederken yanına minik bir demet eklemeyi unutma, sonra dönüp babanın gözlerindeki o parıltıya bak...
    işte herşey o küçük parıltı için....;)

    YanıtlaSil
  8. Grazie caro Assunta...;)

    YanıtlaSil