Damla sakızlı muhallebi ve yeni yıl hazırlıkları...

 





  
Malzemeler
 1 lt süt
Ayrıca 1 su bardağı kedi dillerini ıslatmak için süt
6 çorba kaşığı şeker
2 kahve fincanı un
1 kaşık tereyağı
1-2 adet orta boy damla sakızı
1 paket kedi dili
1 paket Eti Burçak bisküvi
 
 
Yapılışı
 1 lt süte şeker ve unu ekleyip orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kısın, damla sakızı ve tereyağını ekleyip 5 dk daha pişirin.
Altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Kedi dillerini sütle ıslatarak tercihen kare borcam kalıba ya da dilediğiniz herhangi bir kalıba dizin.
Soğuyan muhallebiyi mikserle yaklaşık 10 dk çırpın.
Ve kedi dillerinin üzerine dökerek buzdolabına kaldırın.
Servis yapmadan hemen önce
1 paket Eti Burçak bisküviyi rondodan geçirerek
muhallebinin üzerine yayın...
 
Afiyet Olsun...:)
 
 
Damla sakızı ve çilek aromasını birbirine çok yakıştırırım ben.
Yılbaşı sofralarınızda şık bir sunum olacağını düşünerek
bu tarifi
tek porsiyonluk kavanozlara uygulayıp
 çileklerle süsüledim...
dilerseniz siz de kedi dili ve muhallebi arasına bir kat çilek dizebilirsiniz...
 
  Kavanoz sunumunu beğendiyseniz Bormioli Rocco Quattro setini
burdan ya da
 Tantitoni mağzalarından temin edebilirsiniz...  
 
en mutlusundan güzel bir hafta hepinize...;)
 
Ps: güzel arkadaşım Demet'e teşekkürler...  

10 yorum:

  1. SEVİYORUM SENİ,DÜNYALAR GÜZELİ.
    HEPSİ SENİN VE RUHUN KADAR GÜZEL.
    LEMAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim canım Limon'ummm,
      seni buralarda görmek ne güzelll...

      bilmiyorum daha başka ne mutlu ederdi beni seni burda görmek kadar?...

      galiba şöyle karşılıklı bi kahve içmek, bi de sarılmak sana sımsıkı...:)

      kucak dolusu sevgiler sana güzel kadın, taa içten taaa yürekten...
      ve kocaman bir öpücük o güzel yanağına...;)

      Sil
  2. Ne güzel olmuş,gözümüz gönlümüz açıldı..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ne mutlu bana Nurşenciğim...:))

      çok ama çoook teşekkürler...

      Sil
  3. Çok şık bir sunumu var üstelik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çook ama çook teşekkür ediyor ve kocaman öpüyorum üstelik...:)))

      Sil
  4. Meleğim, sen el attığın herşeyi enn ennn güzell yapıyorsun.Farkındasın dimi.Şahane olmuş.Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkında olduğum tek şey çok zevkli arkadaşlara sahip oluşum...
      benimkisi tereciye tere satmak...:))

      Sil
  5. Bayılıyorum senin şu fotograf çekimlerine nasıl özenli nasıl titiz davranıyorsun,çalışan biri için iç geçirtiyosun bana buralarda.. Hatırlasana bana da aşk yaşattıgın şu tarçınlı kurabiyeler için görüşmüştük burda en son :) o günden sonra bırakmadım peşini Azra'cım :d diyorum ki ben o tarçınlı kurabiyelerin yanına çeşit olarak bir de bunu mu yapsam acaba günüm için;ya da bana sitenden en çok yaptıgın tarifin adını veriyorsun hemen :) öperim çok

    YanıtlaSil
  6. Sen mail adresime adresini gönder sana ne tarifler veririm sevgili Hayal...:))

    zamansızlıktan, kafamdaki onca projeyi uygulayamamak, onca tarifi yapıp o güzellikleri burda sizlerle paylaşamamak bana da iç geçirttiriyor inan Hayalciğim...

    neyse,
    kısmet diyelim artık...:))

    güzel yorumun için çok çok teşekkür ediyor, mail adresini bekliyor ve kocamann öpüyorum...;)




    YanıtlaSil