MALZEMELER
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı kahverengi şeker(beyaz şeker de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı yoğurt(oda sıcaklığında)
1 Paket karbonat
YAPILIŞI
Kek kalıbınızı yumuşak tereyağ veya margarinle yağlayın.
Üzerine biraz un serpin ve kalıbınızı hafifçe sallayarak unun heryere dağılmasını sağlayın.
Daha sonra ters çevirip unun fazlasını silkeleyin.
Dilerseniz bu işlemden sonra benim yaptığım gibi file badem
veya fındık serpebilirsiniz.
Fırınınızı 170 C ye (turbo fanlı) ayarlayın.
Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Sırasıyla yağı, tahini, pekmezi ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un, karbonat, tuz ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin.
Yağladığınız kalıba dökerek 170 C de 30-35 dk pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Afiyet olsun...;)
ben senin kekini de yerim,geyiğini de,taaam mı?
YanıtlaSilfotolar da çok güzel
10 numara.
sevgiler
E taaam o zaman...;)
SilMuucchaaa!!!!(küçük geyikten)
Geldim, gezdim yine içim hafifledi. Mis kokuları geldi emeğinin.
YanıtlaSilÖzlemişim ben burayı.
İyi ki varsın Azra'cım.
Ooooo ne güzel sizi görmek Tülin Hanımcığım...:)
YanıtlaSilNe iyi ettiniz de uğradınız...
O güzel enerjinizle mutluluk getirdiniz, heyecan getirdiniz buralara....;)
Yaşasın!!!
Tahinli kek yemişliğim vardır ve çok da güzeldi ama pekmez de katılınca lezzeti katlanmıştır herhalde :)
YanıtlaSilKesinlikle haklısınız Rabia Hanımcım, pekmez apayrı bir güzellik kattı bu keke..
Sildenemek için fazla beklemeyin derim naçizane...;)
Sevgiler kucak dolusu...;)