HİNDİSTAN CEVİZLİ KEPEKLİ KURABİYE
Malzemeler
90 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
60 gr esmer şeker
1 yumurta(oda sıcaklığında)
20 gr hindistan cevizi
(Ben ekstradan hindistan cevizi aroması da kullandım)
150 gr kepekli un
70 gr normal un
1/4 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Fırını 180 C ye ayarlayarak ön ısıtma yapın.
Tepsiye yağlı kağıt serin.
Tereyağ ile şekeri kabarık bir yapıya sahip olana kadar mikserle çırpın.
Hafif çırpılmış yumurtayı ilave edin.
Un, kepekli un, kabartma tozu, karbonat ve hindistan cevizini ekleyerek yoğurun.
Cevizden biraz daha küçük toplar yaparak tepsiye dizin.
Üzerine çatalla bastırarak düzleştirin.
180 C de 12 dk pişirin.
Afiyet Olsun...;)
Her ne kadar kepekli yiyeceklerin görüntülerine bayılsam da,
eğer içlerinde baskın lezzet yoksa tarifi denemeye veya yemeye pek kalkışmam..:)
Damağımda bıraktığı o tad bana çok cazip gelmez ve dediğim gibi
mutlaka baskın bir tad ya da aromayla bütünleşmesi gerektiğini düşünürüm.
İşte ekstradan hindistan cevizi aroması kullanmamın nedeni de
bu şekilde kurabiyelerin tadını garantiye almaktı...;)
Tarif, son zamanlarda keşfettiğim harika bloglardan Moje Wypieki'ye ait...
Nefis tariflerinin yanı sıra ziyaretçilerine görsel bir şölen de yaşatan bu bloğun
tek sıkıntısı dili.
Google yetkililerinden 'Google Translate Programının' çevirdiklerini açıklayabilecek
ayrı bir program rica etsem ayıp olur mu acaba?
Çevrilen tarifi çözmek epey bi zamanımı aldı da...
Ya da oturup Lehçe öğrencem bu saatten sonra, başka çare yok!!!
Bol güneşli, içinizin sevinçten kıpır kıpır olacağı bir hafta diliyorum...
Sevgiler...;)
azra
YanıtlaSilmuazzam bir görüntü,hani lezzetlendirmek diyorsun ya,ben seyretsem damağım lezzetlenir senin sayfanda:)
eline sağlık.
çok sevgiler
Sevgiler bizden kendi güzel, kalbi güzel kadın...;))
Silve çookk ama çok teşekkürler beni gülümseten bu güzel yorum için...;)
Kurabiyeler enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Sizi izlemeye aldım Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Çok ama çok teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için...
Silçoktaaaann katıldım bile takipçilerinizin arasına...;)
Bu tip tariflerde kabartma tozu t fazla geliyor bazen ama burda az kullanilmis,kepekli bisküvlere bayilirim,ben yulaf ezmeside koyarim,oda ayri bir tarif olur tbii,ama bunlar cok seker olmuslar hemen yapmali yarin,zahmetiniz icin cok tesekkürler...
YanıtlaSilAsıl güzel yorumun için ben teşekkür ediyorum Serpilcim...
SilKarbonatın tadını çok sevdiğimden biraz fazla koydum ben, normal ölçüsünde koymuş olsaydım şekilleri daha güzel olurdu sanırım...
Güzel çocuklarına ve sana kucak dolusu sevgiler....;))
ELLERİNİZE SAĞLIK GÖRÜNTÜ SÜPER EMİNİM TADIDA GÜZELDİR.
YanıtlaSilBir dahakine daha güzel olur inşallah Minecim, bu sefer biraz fazla tuttum fırında sanırım...;))
Silsevgiler kucak dolusu sana ve güzel oğluna...;)
Ellerinize sağlık yine harika gözüküyorlar :)
YanıtlaSilVe yine çook ama çok teşekkürler Çisemcim...
SilÖperim çokça...;)