Malzemeler
4 yumurta(oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı şeker
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 kutu krema(oda sıcaklığında)
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
150 gr bitter+sütlü çikolata
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Yapılışı
Fırınınızı 170 C ye(turbo fanlı) ayarlayın.
Kek kalıbınızı yumuşak tereyağı veya margarinle yağlayın.
Üzerine biraz un serpin ve kalıbınızı hafifçe sallayarak unun heryere dağılmasını sağlayın.
Daha sonra ters çevirip unun fazlasını silkeleyin.
Kek kalıbınızı yumuşak tereyağı veya margarinle yağlayın.
Üzerine biraz un serpin ve kalıbınızı hafifçe sallayarak unun heryere dağılmasını sağlayın.
Daha sonra ters çevirip unun fazlasını silkeleyin.
İki yemek kaşığı krema, portakal suyu ve çikolatayı benmari usulü eritin.
Çikolatalar eridikten sonra altını kapatarak ılınmaya bırakın.
Çikolatalar eridikten sonra altını kapatarak ılınmaya bırakın.
Yumurta, şeker ve tuzu açık renk köpük olana kadar çırpın.
Tereyağını, kalan kremayı ve portakal kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin ve bir iki dakika daha çırpın.
Bu karışımın üçte birini bir kenara ayırın ve kalanını yağlanmış kalıba dökün.
Ayırdığınız kek hamurunu, benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışıma ekleyin ve daha önceden kalıba döktüğünüz kek hamurunun üzerine ilave edin..
Ve yemek kaşığıyla yavaşça alttan yukarı doğru karıştırın.
Burda amaç çikolatalı kısmın hafif bir şekilde alttaki kek hamuruyla karışması.
175 c de yaklaşık 30 dk pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Ve yemek kaşığıyla yavaşça alttan yukarı doğru karıştırın.
Burda amaç çikolatalı kısmın hafif bir şekilde alttaki kek hamuruyla karışması.
175 c de yaklaşık 30 dk pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
Afiyet Olsun...;)
Tarifi yine Gül Hanım'a ait olan bu kek gerçek bir fenomen!
Portakal ve çikolatanın birleşiminden oluşan lezzet zaten başlı başına bir olaydır bilirsiniz...
İşin içine bir de kremanın girmesi bu kekin lezzetini ikiye katlamış...
Hani şurda yazmıştım, "misafir sayısı kadar tarifin fotokopisini çektiririm" diye... Hıh, işte bu keki ikram ettiklerime de aynı şeyi yapıyorum, yoksa oturup yazıcam tek tek, kaçarı yok... ;)
Böyle çoğalttığım bir kaç tarif daha var... Biri "muhteşem tahinli kek", bir diğeri de "elmalı brokoli" salatası...
İnşallah onları de en kısa sürede yayınlamayı düşünüyorum, böylesi güzel tadlardan daha fazla mahrum kalmamanız adına...;)
Bu kez sakin ve huzurlu bir hafta diliyorum hepinize...
(ben çok yoruldum da)
Çok güzel görünüyor. elinize sağlık. bu arada bardak ölçüsünü yazmanız mümkün mü :) ?
YanıtlaSilSevgiler.
Çok teşekkürler sevgili Satush...;)
SilBardak ölçüsü ile olanı yok malesef ama senin için ölçer, yazarım olur mu?
Sevgiler bizden...:)
Kekin tadı eminim güzeldir de kek kalıbı ayrı bir güzel, bayıldım :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli bi kek sevgili Özge, mutlaka denemelisin..;)
SilKalıba gelince, benim de çok severek kullandığım bu kalıp, güzel dostlarımdan birinin armağanı...Markası Kaıser...
Ama uzun süredir piyasa da yok, arkadaşlarım kendilerine almak için çok araştırdılar fakat bulamadılar...
Eğer arzu edersen benim çok beğendiğim benzer bir kalıp daha var, estetik açıdan çok daha şık...
Nordic Ware in kalıbı o da...
Türkiye de satışı yeni başladı ve fiyatı Amazondan çok daha uygun...
http://www.pastamalzemeleri.com/store/viewItem.asp?idProduct=1111
bu linkten bakabilirsin Özgecim, umarım beğenirsin...;)
Sevgiler kucak dolusu...
Ama cidden çok pahalı yaa bir kalıba 95 tl verilmez yani. Yurtdışına giden birinden rica etmek lazım :)
SilÖzgecim, kalıp döküm olduğu için oldukça ağır...
Silyani nazının geçtiği birine rica etmen gerekir...;)
Ellerine sağlık Azracım harika görünüyor romantik kekin :)) bende kremayı sıklıkla kullanıyorum keklerde. Benimde favorim limonlu kek , kremalısından ;) birde böyle dene öneririm. Diğer tariflerini merakla bekliyorum, sevgiler canım.
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim Öznurcum güzel yorumun için...;)
Sillimonlu keke de bayılırım ben, ama kremalısını hiç yapmamıştım...en kısa sürede deneyeceğim inşallah...
Önerin için çok teşekkür ederim tatlım...
diğer tarifleri yayınlamak için ben de can atıyorum...;))
Sevgiler kucak dolusu...
Çok tatlısın Azra :) Şeker ve un için kullandığın bardağın ölçüsünü merak etmiştim. Normal klasik 200 ml lik bardak mı yoksa 250 ml lik bardaklardan mı diye.... Uğraşma . Ben yine de deneyeceğim. Sevgiler :)
YanıtlaSilSevgili Satushcum,
Sildün Güzel Ülkemin tüm insanları gibi benim de kafam çok yerinde olmadığı için yazdığın yorumu yanlış yorumlamışım...:(
kusura bakma lütfen, özür diliyorum...
kullandığım bardak 200 ml lik klasik su bardağı Satushcum, gönül rahatlığıyla yapabilirsin...;)
sevgiler kucak dolusu...:)
Azracım portakallı-çikolatalı bende çok yaparım ama kremalı hiç denememiştim açıkçası çok merak ettim şimdi tadını,hemen haftasonu yapılsın.Bu arada o kalıbın güzelliği nolcaak peki bayıldım...Hani kıyafetlere Romantic Vintage demez miyiz senin bu kekinde işte bu sunumlarla tam da öyle olmamış mıı ?
YanıtlaSilsarılıp sımsıkı kucakladığımı farzet ^^
Valla Hayalcim bu başka bişey, mutlaka dene ve güzel oğlunla afiyetle ye...;)
YanıtlaSilbu aralar bi vintage ruhu bende ne hikmetse...
bahardan bahardan...;)
kalıba gelince, bakmak istersen linki aşağıda tatlım...
http://www.pastamalzemeleri.com/store/viewItem.asp?idProduct=1111
ben de seni ama en çok da oğlunu kucaklıyorum sımsıkııı, sevgiler tüm İzmir'e...;)