Malzemeler
3 yumurta(oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı esmer şeker(beyaz da kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt(oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
1 paket karbonat
2,5 su bardağı un
300 gr karadut
Yapılışı
Fırınınızı 175 C ye (turbo fansız) ayarlayın.
Kalıbınızı yağlayın ve hafif un serperek fazlasını silkeleyin.
Şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
Yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Elenmiş unu, tarçını ve karbonatı ilave edin.
Yağlanmış kalıba dökün.
Saplarından ayırdığınız karadutları kek hamurunun üzerine yerleştirerek
parmağınızla hafifçe içe doğru itin.
175 C de 30-35 dk pişirin.
Fırından çıkarmadan önce kürdanla kontrol edin.
Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet Olsun...;)
Hayatımda doğaçlama yaptığım ilk kektir bu...
Tarif ve ölçü olmadan birşeyler yapamayan biri olarak sevindirik oldum haliyle...
Kendime güvenim geldi...
Pamuklara mı sarıp saklasam, çerçeveletip duvara mı assam bilemedim bu keki...
Bugün de vişnelisini denemeyi düşünüyorum, yarın elmalısını, öbürgün armutlusunu
daha öbürgün fasülyelisini...
Ne yahu?
İstediğimle denerim, tarif benim değil mi?
Sizlere de böyle sevindirik olacağınız mutlu bir hafta sonu diliyorum...;)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım benim. Kek enfes görünüyor. Nasıl da canım çekti anlatamam...:) Afiyet şeker olsun size. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Sen öyle yazınca benim de canım çekti yahu, napsak?? :(
SilÇoook çok teşekkür ediyor seni ve güzel kızını kocaman öpüyorum Seldacığım...;)))
sen keki yapınca mutlu olmuşsun,ben seni okuyunca oldum:))
YanıtlaSilmutluhaftasonu
Canım Havvacım e ne MUTLU o zaman herkese...;))
Silofff süper görünüyor ağzım sulandı desem ;)
YanıtlaSilsen geliyorum diye haber ver yeter Hayalcim, yarım saatlik iş...
Silöperim kiii...:))