Pikan cevizli tahinli küçük kekler...





PİKAN CEVİZLİ KÜÇÜK KEK

 Malzemeler
 3 yumurta(oda sıcaklığında)
4/3 su bardağı kahverengi toz şeker(beyaz şeker de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt(oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri dövülmüş pikan cevizi(normal ceviz de kullanabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un
bir fiske tuz

Üzeri için
Yarım su bardağı tahin
3-4 çorba kaşığı kahverengi toz şeker(beyaz şeker de kullanabilirsiniz)
Muffin sayısı kadar pikan cevizi

Yapılışı
Fırınınızı 175 C ye ayarlayarak ön ısıtma yapın.
Muffin kalıplarınızı yağlayın ve hafif un serperek fazlasını silkeleyin.
Şeker ve yumurtayı açık renk köpük oluncaya kadar çırpın.
Yağı, pekmezi ve yoğurdu ekleyin.
Elenmiş unu ve karbonatı da ilave ederek tüm malzemeler karışana dek çırpın.
Cevizleri ekleyin
ve spatula veya kaşık yardımıyla hamuru alttan yukarı doğru katlayarak karıştırın.
Yağlanmış kalıplara dökün ve 175 C de 20-25 dk pişirin.
Piştikten sonra kalıplardan çıkararak tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
 Servis tabağına alarak üzerlerine ikişer yemek kaşığı tahin gezdirin ve şeker serpin.
Her muffinin üzerine birer pikan cevizi koyarak servis yapın.
 
Afiyet Olsun...;)

 
 Eğer kek ve kurabiyelerde ceviz kullanacaksam, onları hafifçe kavuruyorum,
daha sonra tereyağı ve tuzla karıştırarak iri parçalar halinde doğruyorum.
Cafe Fernando dan öğrendiğim bu teknikle yaptığım kek ve kurabiyeler
başka bir lezzet değil,  sanki başmbaşka bir boyut kazanıyor...;)
Aklınızda bulunsun...;)
 
Sevgiler...
 
 

11 yorum:

  1. harika görüüyorlar çok güzeller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni burda görmek ne güzel Demetcim,
      Çok çok teşekkür ediyorum beğenilerin için, yakışıklı oğlunu öperim çokça...;)

      Sil
  2. Azra fotoğraflar çok güzel..sanki insan elini uzatsa alıverecekmiş gibi..Emeğine sağlık..Muffinin püfü de tarif de kayıtlandı..Ben sana dadandı dadanalı tarifler birikti.:))))insan hangisini yapacağını şaşırıyor...sevgiler canımcım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))Sevgiler bizden Gülizcim...
      En çok hangisini canın çekiyorsa onu dene ve afiyetle ye...;)
      Öpüyorum kocaman...

      Sil
  3. fatime21.3.15

    Merhaba,tariflerinizi çok beğendim.kuruyemişleri kavurarak koyma fikri gerçekten etkili.siz kavurduktan sonra tereyağ ve tuzla karıştırıyorum demişsiniz ilgimi çekti ne kadar yağla nasıl yapılıyor tam anlamadım ve tariflerdeki yağ miktarındanmı koyuluyor acaba?hoşçakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatime Hanım ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum...;)
      1 su bardağı ceviz içi için 10-15 gr kadar tereyağ yeterli olacaktır.Linkini verdiğim 'Cafe Fernando' nun sayfasında ayrıntılarıyla açıkladığı için yazmaya gerek duymamışım sanırım...;)
      Kucak dolusu sevgiler...;)

      Sil
  4. Aglamak istiyorum şu ann <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))
      Ağlama be ya....
      Bi saatlik işi vardır altı üstü...
      Öperim o ağlayan güzel gözlerinden....;))

      Sil
  5. Ekrandan elimi uzatsam alabilsem tadına bakabilsem keşke çok guzel gorunuyorlar.gel beni ye yazıyor adeta :) ellerinize saglık. Bizim bloga da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çisemciğim keşke bloglarda böyle bi uygulama olsa, beğendiğinin tadına bakabilmek gibi...;)
      Blog sahibi için inanılmaz bir vicdan azabı oluyor bu durum...Yapsan bi türlü, yapmasan bi türlü...:)
      Zarif yorumun ve ziyaretin için çok ama çoook teşekkür ediyorum ve sana kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...;))

      Sil
  6. Sizden ogrendikce yapacagim liste kabarabilir bu tarifi defterime yazdım :) bir gun mutlaka yapıp(sizinki kadar guzel olmasa da) bloga koyucam :) blogunuzu gercekten cok begendim bloga donus yaptığınız için asıl ben tesekkur ederim :) çok mutlu ettiniz beni

    YanıtlaSil