Hindistan cevizli irmik topları...

 

 
Malzemeler
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
1 Paket toz krem şanti
Üzeri için
 Hindistan cevizi
Fındık veya badem


Yapılışı
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın,
orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Altını kapatın ve fazla katılaşmasını önlemek amacıyla
 ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir paket toz krem şantiyi muhallebiye ekleyerek karıştırın.
Hizdistan cevizini derin ve geniş bir kaba alın.
Varsa tetikli dondurma kepçesiyle, yoksa elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yaparak
hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına alın.
Dilerseniz üzerlerini badem veya fındık batırarak
ya da benim gibi şeker hamurundan yaptığınız kar tanelerini koyarak süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...;)

Hem görsel açıdan hem de lezzet açısından oldukça tatmin edici bir tatlı...
Sofralarınıza sevimlilik ve neşe katacağını düşünüyorum...
Neden "sadece düşünüyorum?"
Bizde sofraya koymak kısmet olmadan bitti de ondan...;)

 Sevgiler...



 

2 yorum:

  1. eline sağlık azra,sen şahane şeyler yapıyorsun:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Havvacığım, benlik bişey yoktur inan...;)
      Kucaklıyorum seni kocamaaannn....

      Sil