Çilek Jöleli Muhallebi - Cam'da Bi Lokma






 Daha önceden şurada tarifini yayınlamış olduğum
damla sakızlı muhallebiyi çilekli jöleyle hazırladım bu kez.
 
Siz dilerseniz farklı bir muhallebi tarifi ve jöle de kullanabilirsiniz.:)
 
Bir mutfak havlusunu rulo yapın.
Kadehlerinizi yatay olarak havlunun rulo kısmına yaslayın.
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın
ve kadehlerinize, tam yarısını kaplayacak şekilde yavaşça dökün.
 ve yaklaşık 1 saat olduğu yerde soğumaya bırakın.
Tarife göre muhallebiyi hazırlayın.
Kadehlerinizi dikkatlice kaldırarak jölenizin donup donmadığını kontrol edin.
Donmuşsa kalan yarısına muhallebinizi dökün ve dik konuma getirin.
Tam olarak soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 
Bu kadar büyük göründüğüne bakmayın bu minik kadehlerin.
Her biri yaklaşık bir parmak uzunluğunda...
Paşabahçe'nin çok sevdiğim Cam'da Bi Lokma serisinden...
 
Afiyet Olsun...;)
 
 
 

13 yorum:

  1. baaayyyıııllldııım:)
    beğenimi nasıl anlatayım bilemedim,uzun uzun yaya yaya olsun bari dedim:)
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))
      Ben de böylesine güzel bir yorum için uzunn uzuuunnn teşekkür ediyor ve sımsıkı kucaklıyorum seni Havvacımm;)

      Sil
  2. Canım, tadının da çok güzel olduğuna eminim, ancak görüntüsüne bayıldım.Ama artık şaşırmıyorum,
    alıştım yaptıklarına.Bize de ilham verdiğin için kendimi çok şanslı hissediyorum.Seni çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarımı paylaşabileceğim dostlarımın olması beni sizden daha şanslı kılıyor canım benim...
      İnşallah bi gün tadına bakmak da kısmet olur ...;)
      Kocaman öpüyorum...

      Sil
  3. Canım arkadaşım ellerine emeklerine sağlık. İnanılmaz güzel görünüyorlar. Sunuma bayıldım....:) Kocaman sevgilerimi bıraktımmmm....:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çookkk teşekkürler canım benim, beğendiğine çok sevindimm...:))
      Sevgilerini aldım ama bu kez sakladımm ;)

      Sil
  4. Ben de Paşabahçe'nin Camda bir lokma serisini çok seviyorum. Yaptıklarımı küçük ikramlıklar şeklinde hazırlamak çok hoşuma gidiyor.Eline sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yiyecekleri tadımlık değilde doyumluk olarak tüketen bir millet olduğumuzdan, çok da bizlik olmadığını düşünüyorum bu "Cam'da Bi Lokma" koleksiyonunun...:)

      Yine de senin gibi ben de çok seviyorum, yaptıklarımı böyle minik camlarda sunmayı sevgili Satush...

      beğenin için çok teşekkürler ve kucak dolusu sevgiler...;)

      Sil
  5. Renkler bir harika canım, e sunum da şahane daha ne olsun :) ellerine sağlık. Güzel günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ama çookk teşekkür ediyorum Öznurcum, beğenmene çok sevindim:))
      Ennn güzelinden musmutluuu günler sana da...
      Bi de kucak dolusu sevgiler yanında...,;)

      Sil
  6. Azraa döktürmüşsün yinee...kimse senin gibi yapamıyo şu sunumları hastasıyızz <3 <3
    öperim kii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))

      Canım Hayalciğim, çok çok çoookkk teşekkür ediyorum güzel ve her zaman ki gibi içten yorumun için...

      güldürdün beni akşam akşam ...

      ben de hem seni hem de güzel oğlunu öperim kii :)))

      Sil
  7. ayşegül17.1.14

    on parmağında binlerce marifet olan, yaptıkları kadar yüreğide çok güzel olan canım arkadaşım; bu nasıl bir güzelliktir. Tadının da görüntüsü kadar güzel olduğundan eminim:)) ellerine yüreğine düşüncene sağlık seni çok seviyorum iyi ki varsın tatlım ..

    YanıtlaSil