Lavaş cipsi ve Avakado sosu...




   
LAVAŞ  CİPSİ  İÇİN
 
Malzemeler
4 Adet hazır lavaş(tortilla ekmeği)
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay kaşığı Tako Baharatı(aktarlardan temin edebilirsiniz)
1 Çay kaşığı Cajun Baharatı(aktarlardan temin edebilirsiniz) 
Tuz
 
Yapılışı
Fırını 200 C ye(turbo fanlı) ayarlayarak ön ısıtma yapın.
1 Çay kaşığı Tako Baharatını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
Bu karışımı teker teker iki lavaşın üzerine bir fırça ile sürün.
Lavaşları dilerseniz üçgen üçgen,
dilerseniz sevdiğiniz şekilde keskin metal bir kurabiye kalıbı ile kesin.
1 Çay kaşığı Cajun Baharatını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
Aynı işlemi kalan iki lavaşla tekrarlayın.
 (Fırçanızı yıkamayı unutmayın ki baharat tadları birbirine karışmasın)
Kestiğiniz lavaşları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
200 C lik sıcak fırında 5-6 dk pişirin.
 (Pişirme süresi önemli bir anda yanabilirler)
Tecrübeyle sabittir...:(   
Fırından çıkarır çıkarmaz servis tabağına alın.
Dilerseniz aşağıda tarifini vereceğim avakado sosu ile
 dilerseniz sevdiğiniz farklı bir sosla
servis yapın.
 
 
 
AVAKADO SOSU(GUACAMOLE) İÇİN
 
Malzemeler
1 Adet Avakado (mutlaka olgun olmalı)
1 Adet misket limonu
2 Kaşık krema
3 Diş sarımsak
1 Kaşık zeytinyağı
Çeyrek demet maydonoz
Tuz
 
Yapılışı
Avakadoyu ortadan ikiye kesin, çekirdeğini çıkarın, kabuklarını soyun,
 hafif derin bir kapta çatal yardımıyla ezin.
Krema, tuz, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsakları ve
ince doğranmış maydonozu ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştırın.
 Üzerini maydozonla süsleyin ve
dilerseniz cipsle,
  dilerseniz et ve balık yemekleriyle servis edin.
 
Afiyet Olsun...;)
 




  

8 yorum:

  1. Daha önce bende yapmıştım ama özel soslu falan değildi..mutlaka deneyeceğim.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizcim bu sos gerçekten bir harika, cipslere çok başka bir tat katıyor...
      Mutlaka denemelisin...;)

      Güzel yorumun için çok çok teşekkür ediyorum...;)

      Sil
  2. görüntü muhteşem,
    bir de şu var ki sen ne yaparsan korkusuz denerim,
    çok şık olmuş ayrıca,
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Havvacım, beğendiğine çok çok sevindim...
      Tariflerin hiçbiri bana ait olmadığından korkusuzca deneyebilirsin gerçekten... :)))
      Öpüyorum seni kocaman...;)

      Sil
  3. Dışarda satılan işlenmiş cipslere göre çok daha sağlıklı bri atıştırmalık olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha sağlıklı oldu böylesi Gamzecim...
      Yalnız şöyle bir dezavantajı var, doymak bilmiyosun, yedikçe yiyosun, yedikçe yiyosun!!! :(

      Çok çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için...;)

      Sil
  4. Ay bayıldım bu kalplere...Süpersin..Azracım..İlk misafirimde yapılacak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin misafirlerin için çok farklı bir durum olacağını pek sanmıyorum Nurşencim...
      Yaptığın o nefis yiyeceklere alışkın oldukları için...;)))

      Sevgiler kucak dolusu sana...;)

      Sil