Buğday gevrekli, karamelli bar...








 Malzemeler
250 gr buğday gevreği(veya mısır gevreği)
4 Adet Metro Çikolata
75 gr tereyağ
 Yarım su bardağı hafif kavrulmuş kırık badem 
1 Yemek kaşığı bal
Bir fiske tuz
 
 Üzeri için
50 gr bitter çikolata
 
 
 Yapılışı
Fındık veya bademleri bir tavaya alarak kısık ateşte bir kaç dakika kavurun.
Küçük parçalara böldüğünüz Metro Çikolataları ve tereyağı
 derin bir çelik tencereye koyun ve orta ateşte karıştırarak eritin.
Ateşi kısın, bal, badem ve buğday gevreğini ekleyin.
 Tüm malzemeleri kısık ateşte iki dakika karıştırdıktan sonra altını kapatın ve 
 yaklaşık beş dakika soğumaya bırakın.
Dilediğiniz bir kalıba (Türk Kahvesi fincanı, küçük kek kalıpları) kaşıkla doldurun ve
kaşığın tersiyle üzerlerine bastırın.
Daha sonra ters çevirerek
 üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolatayla süsleyin.
 
Afiyet Olsun...;)
 
Dünyanın en kolay hazırlanan, en lezzetli atıştırmalıklarından biri.
Hazırlanıp servis edilmesi en fazla yarım saatinizi alıyor...:)
Fakat yemesi oldukça zahmetli...
Bu nedenle porsiyonları ne kadar küçük tutarsanız o kadar iyi olur.
Ben kolay yenebileceğini düşündüğümden Twinkie Kek Kalıbında hazırladım bu lezzetli
barları...
 
  
Ağzınızda nefis tadların kalacağı güzel bir hafta diliyorum herkese...;)
 
 



 

1 yorum:

  1. Ben uğramayalı ne güzel şeyler yapmışsın canım.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil