Malzemeler
3 yumurta(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı kahverengi toz şeker
1 su bardağı beyaz toz şeker
1 su bardağı tereyağ(eritilip ılıtılmış)
1 su bardağı tam buğday unu
3,5 su bardağı normal un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
4 adet kuru incir(minik minik doğranmış)
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Kuru üzümleri yıkadıktan sonra 10 dakika sıcak suda bekletin.
Yumurta ve şekeri, el çırpıcısı veya spatula yardımıyla karıştırın.
Eritilip ılıtılmış tereyağını ve üzümleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu ilave ederek hamuru nazikçe yoğurun.
(çok sert olmayan hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
Son olarak cevizi ve minik doğranmış incirleri hamura karıştırın
ve üzerine nemli bir bez sererek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
Hamurunuzu şekillendirmeye başlamadan önce
fırınınızı 175 C ye (turbo fansız) ayarlayarak ön ısıtma yapın.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak
yağlı kağıt serilmiş tepsiye 5'er cm aralıklarla dizin.
Üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirin.
Afiyet Olsun...;)
Fotoğraflarda gördüğünüz bu sevimli kurabiyeleri,
şekilini çok sevdiğim "Mini Muffin" kalıplarında pişiriyorum ben.
şekilini çok sevdiğim "Mini Muffin" kalıplarında pişiriyorum ben.
Siz de beğendiyseniz ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız topları,
yağladıktan sonra bu kalıplarda pişirebilirsiniz...
Ve
mümkünse piştiği gün, hatta henüz ılıkken afiyetle tüketebilirsiniz...
Mutlu haftalar...;)
Harikalar yaratmışsın yine <3
YanıtlaSilYok yahu! Tarifler önümde, bana uygulamak düşüyor o kadar...;)
SilÇok teşekkür ediyorum tatlı kadın, kocaman öpüyorum seni ve yakışıklı oğlunu....
Özlemişim...;)
şahane gözüküyor,zaten yaptığın herşeyi beğeniyorum senin
YanıtlaSilÇoğu kez güzel yorumlarına ne cevap yazacağımı bilemiyorum inan...;)
Silçok ama çok eşekkür ediyorum Güzel Havvacığım...
Seni de öpüyorum en kocamanından...;)